Apsigyvenus naujame name

Pagaliau atsikraustėme į naują namą, visi patyrėme kažkokių naujų reakcijų. Vyrą labai stebino, kad namus šildo šilumos siurbliai, o ne malkos, man buvo neįprasta gyventi pamiškėje, o mažoji tiesiog kaip pamišus lakstė visur ir džiaugėsi šia aplinka.

Namo konstrukcija

Pats namas mums atrodo gana gražus. Tačiau patys tokio nesistatytume. Kai kurie strateginiai sprendimai čia yra efektyvūs, kiti – tik išteklių, pinigų ir laiko švaistymas. Pavyzdžiui, gal visai gerai yra tie šilumos siurbliai, kurie tiesiog paprastu būdu apšildo namus. Kita vertus, kokio velnio vienišam žmogui prireikė pasistatyti tokią milžinišką rezidenciją? Tai dalykas, kurio turbūt niekada nesuprasiu. Būtų įdomu sužinoti, ką gi tas ponas mąstė, kai statė tokį didelį daiktą. Kitas dalykas, labai keistai yra išdėlioti kambariai pirmame ir antrame aukšte. Pavyzdžiui, virtuvė yra antrame aukšte, o valgomasis – pirmame. Tai, kad apskritai virtuvė yra viršuje, man jau skamba kaip kažkokia nesąmonė. Tai labai nepatogu. Grįžti iš parduotuvės ir rideni savo moliūgus į aukštybes. Galų gale, viskas taip išeina, kad turi dar ir maistą tempti žemyn į valgomąjį. Taigi, pats namas turi tokių keistenybių. Jausmas, tarsi gyventume kokioje svetimoje kultūroje, kur niekaip negali suprasti, kodėl čiabuviai nevalgo jautienos, bet dievina keptus tarakonus.

Aplinka

Dėl aplinkos nepasakysiu tikrai jokių neigiamų pastebėjimų. Čia jau atsikraustėme žinodami, kad vos už kvartalo statomės savo namą, taigi, todėl ir norime čia gyventi. Savo aplinkoje, tai yra, savo name, galime pamatyti ir pragyventi tikrai daug, tik reikia jį pastatyti. O kol gyvename nuomojame, tai dar esame šiek tiek ir arčiau centro. Vėliau, kai labiau nutolsime, tada jau aplinka taps dar miškingesnė. Čia aplink miškai, tačiau yra ir senųjų gyventojų, o taip pat yra ir daug naujų, kurie kaip tik dabar statosi čia namus. Man smagu, kad žmonės čia atsikrausto su tais pačiais interesais – ieškodami ramybės, stabilumo, pavargę nuo miesto dulkių.

Planai

Kol kas planuojame čia dar gyventi iki žiemos, o tada persikelsime į namą, kuris statomas. Vyras svarsto dabar ten dėl šildymo sistemos, kas geriau, dujomis, ar šilumos siurbliai. Nesikišu, nes pati labiau atsakau už estetinius sprendimus, kadangi pati esu dizainerė. Taigi, planams tokiems esant norisi, kad ir aplinka būtų maloni. Jau susipažinau su beveik visais kaimynais, iš jų dauguma man atrodo malonūs.

Palikite atsiliepimą