Patarimai, kaip tvarkyti kapų sklypą

Kaip pasirinkti kapo sklypą?

Tvarkingi kapaiRinkdamiesi kapavietę, turite atsižvelgti į vietovės reljefą ir savo biudžetą. Nuo esamo dirvožemio tipo ir vietovės augmenijos priklausys jūsų kapavietės priežiūros išlaidos – ir planuojamo laidojimo tipas, t. y. laidojimo gylis ir karstų bei urnų skaičius, jei tokių yra. Taip pat bus svarbu, kokie paminklai yra sklype, koks atstumas nuo kelio ir kaip sklypas pasiekiamas. Taip pat norėsite atidžiai apsvarstyti, ar vieta yra netoli kitų kapų, nes, šeimai paprašius ekshumuoti palaikus, gali tekti perkelti jau palaidoto asmens palaikus. Vieta, kurioje bus įrengta kapavietė, turės didelę įtaką galutinei kainai. Kapų tvarkymas ir tokių paslaugų teikimas.

Kapavietės priežiūra

Kapavietės priežiūra yra būtina, kad ji būtų švari, saugi ir patraukli. Šios priežiūros išlaidos priklausys nuo kapavietės būklės, kai ją perkate, ir nuo pasirinktų priežiūros paslaugų rūšies. Kapavietės priežiūros kaina labai skiriasi, priklausomai nuo žemės būklės, paslaugų rūšies ir samdomos įmonės. Apskritai reikėtų tikėtis, kad kapavietės priežiūrai per metus išleisite nuo 100 iki 200 JAV dolerių (arba daugiau). Kapavietės priežiūros išlaidos gali labai skirtis priklausomai nuo žemės būklės, kai ją perkate, ir paslaugų, kurias renkatės. Kaip minėta, esama sklypo augmenija taip pat turės įtakos kapavietės priežiūros išlaidoms. Nuo esamo dirvožemio tipo ir jo savybių priklausys, kokia augmenija augs. Dirvožemis, kuriame gausu smėlio, paprastai būna sausesnis ir kompaktiškesnis nei dirvožemis, kuriame gausu molio ir kuris linkęs išlaikyti daugiau drėgmės.

Ar turėtumėte pirkti laidojimo vietą?

Jei galvojate apie kapavietės pirkimą kaip apie investavimo galimybę, turėkite omenyje, kad nors laikui bėgant jos gali būti pelningos, jei yra pakankamai prižiūrimos ir prižiūrimos, jos nėra tokios kaip kiti nekilnojamojo turto objektai; dėl savo specifinės paskirties jos neturi perpardavimo vertės. Jų priežiūra kainuoja ir paprastai laikui bėgant jų vertė smarkiai nepadidėja, nebent kapavietė turi išskirtinį bruožą. Vis dėlto turėtumėte žinoti, kad daugumoje kapinių yra laukiančiųjų eilė, todėl gali būti, kad iš karto negalėsite būti palaidoti nusipirktame sklype. Kapinėse yra ribotas kapaviečių, kurias jos gali sutalpinti, skaičius, o kai jos užpildomos, jos nuomoja arba parduoda papildomą žemę ir sudaro laukiančiųjų sąrašą. Su savininku turėtumėte aptarti savo kapavietės prioritetą ir numatomą laukimo laiką, kol joje galėsite būti palaidotas.

Palikite atsiliepimą