Vaikiško dviračio pasirinkimas

Vaikiškų dviračių, taip pat kaip ir dviračių suaugusiems, būna pačių įvairiausių, todėl labai svarbu išmanyti kokie būna vaikiski dviraciai ir jų tipai. Tik žinodami iš ko galite pasirinkti galėsite priimti teisingą sprendimą ir savo mažajam išrinkti tinkamą dviratį.

Vaikiškų dviračių tipai

Dviračiai vaikamsKaip jau tikriausiai žinote, visi dviračiai yra skirstomi į kategorijas pagal tipus, pvz. kalnų dviračiai, miesto dviračiai, hibridiniai dviračiai ir t.t. Situacija su vaikiškais dviračiais yra kiek kitokia, tačiau taip pat gana panaši. Nors vaikiski dviraciai nėra skirstomi į kažkokias kategorijas, tačiau juos galima sugrupuoti pagal tam tikrus požymius, kuriuos tuojau ir apžvelgsime.

  • Dviračio dydis. Jūs tikriausiai jau žinote, kad net ir suaugusiam žmogui vienas iš svarbiausių parametrų renkantis dviratį yra jo rėmo bei ratų dydis. Tik atitinkamo dydžio dviratis gali užtikrinti malonų ir efektyvų važiavimą. Kalbant apie vaikus, problema atsiranda tame, jog jie labai greitai auga. Tai reiškia, kad dviratis kuris dabar tinka puikiai, gali būti per mažas jau po mėnesio ar dviejų. Kadangi kalba eina apie vaikus, dažniausiai galite pasirinkti dydį pagal tai, koks yra jūsų vaiko rūbų dydis – tiesiog pasiteiraukite apie tai dviračių parduotuvėje. Taip pat rekomenduojame rinktis dviratį, kurio sėdynės bei vairo aukščiai yra reguliuojami ir su kuo didesne amplitude – tokiu būdu jūsų vaikas dviratį išaugs lėčiau, kadangi galėsite keisti jo dydį.

  • Ratų dydis. Dar vienas ne ką mažiau svarbus akcentas – ratų dydis. Jei jūsų vaikas važinėti dviračiu pradėjo visai neseniai, rekomenduojame dviratį su mažesniais ratais, kadangi juo važiuoti bus paprasčiau bei saugiau, nes išvystyti didelį greitį su mažais ratais yra sudėtingiau. Vaikų dviračių dydis dažniausiai varijuoja nuo 12’’ iki 24’’, todėl 18’’ dydžio ratai būtų optimalus pasirinkimas (atsižvelgiant į vaiko amžių).

  • Sėdynės aukštis. Tikriausiai nereikia akcentuoti, jog sėdynių aukštis itin svarbu – tai gali apspręsti važiavimo kokybę ir sudėtingumą. Kaip jau minėjome, geriausia pirkti dviratį, kurio sėdynė bei vairas reguliuojasi kuo daugiau. Jei vaikas dar nemoka gerai važiuoti dviračiu – nuleiskite sėdynę žemiau, jog vaikas galėtų kojomis tvirtai liesti žemę ir reikalui esant į ją pasiremti. Kai važiavimo įgūdžiai patobulėja, rekomenduojama sėdynę paaukštinti.

Vienas atsiliepimas apie “Vaikiško dviračio pasirinkimas

  1. Labai gerai, kad dabar parkuose atsiranda vis daugiau asfaltuotų kelių dviratininkams ir lauko treniruoklių pakeliui. Ir pasportuoji, ir papramogauji. Tik tiek, kad lyginant asortimentą internete ir tai, ką randam pas save parkelyje, pasirinkimas skurdus. Galėtų atvežti daugiau treniruoklių, kuriais būtų galima naudotis. https://www.miestui.lt/gatves-gimnastikos-iranga

Palikite atsiliepimą